Matematik

Ridnings matematik

14. marts 2015 af kathrine2001 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jette vil gerne finde ud af hvor meget hendes hest Amigo vejer, men har ikke muligheden for at stille den op på en vægt. Hun benytter derfor en regnemetode, der kan angive Amigos omtrentlige vægt.

H: hestens ægt i kilogram

G: hestens gjordemål i cm

Gjordemål: Målet fra hestens ryg og rundt om maven.

H = 6,25 * G - 625

Jette har målt Amigos gjordemål til 180 cm

Beregn Amigos vægt ud fra regnemetoden.

Håber i kan hjælpe mig. Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt G = 180 i udtrykket for H.


Svar #2
14. marts 2015 af kathrine2001 (Slettet)

Altså så det er man siger 6,25*180?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal indsætte G = 180 i hele udtrykket.

Udtrykket er

        H = 6,25 · G - 625

så man får

        H = 6,25 · 180  -  625

som du så skal regne færdig.


Svar #4
15. marts 2015 af kathrine2001 (Slettet)

okay tusind tak


Skriv et svar til: Ridnings matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.