Matematik

differentialregning, produkt

15. marts 2015 af taokvinde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har følgende opgave, der volder mig besvær:

f(x) = x2 • √X

Jeg får (2x • √x) + (x2 • 1/2√x) men jeg kan ikke finde ud af at regne første led (og sikkert heller ikke resten af opgaven)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du skal differentiere funktionen, er det simpleste at omskrive funktionen f(x)

        f(x) = x2 · √x = x2 · x1/2 = x5/2 ,

og så benytte reglen for differentiation af xn .

I din fremgangsmåde skal du benytte parentes i nævneren

        f '(x) = 2x·√x + x2·1/(2√x) = 2x·√x + (1/2)·x·√x = (5/2)·x·√x


Svar #2
16. marts 2015 af taokvinde (Slettet)

Mange tak!


Svar #3
16. marts 2015 af taokvinde (Slettet)

#1

Jeg får f '(x) = 2,5x3/2

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Det fremgår jo også af svaret i #1, idet x·√x = x·x1/2 = x3/2 .


Skriv et svar til: differentialregning, produkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.