Matematik

Radius R

15. marts 2015 af Albas1 - Niveau: A-niveau

Hej!

Nogen der kan hjælpe med at finde radius R i følgende opgave (se vedhæftede billede)? Jeg tror det har noget at gøre med, at finde vinklen i en retvinklet trekant, hvorefter man måske kan benytte sinusrelationen(?) til at finde siden R? Har dog brug for lidt flere hints. 

Vedhæftet fil: xxx.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man skal de på ensvinklede retvinklede trekanter. Der er en retvinklet trekant med kateterne 15-9 og 20 hvis hypotenuse er ensliggende med hypotenusen R hvor kateten 15 er ensliggende med kateten 15-9.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2015 af Soeffi

R=\sqrt{(20+a)^{2}+15^{2}}\;cm

\frac{20cm+a}{15cm}=\frac{a}{9cm}

Vedhæftet fil:keglestub.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2016 af JeannetBoerger (Slettet)

hvordan finder man så frem til hvad a er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2016 af Soeffi

#3 Man skal løse ligningen...

\frac{20cm+a}{15cm}=\frac{a}{9cm}

...med hensyn til a.


Skriv et svar til: Radius R

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.