Matematik

Matematisk omskrivning

17. marts 2015 af UG124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kan følgende formel godt omskrives ?:

A = (π · (R2 - r2)) + ((π · r2 · (90 / 360)) · 2) + (π · r2 · (180 / 360))


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ja. Hvis man regner brøkerne ud, vil man se, at

        A = π·R2 - π·r2 + π·r2·(1/2) + π·r2·(1/2)

           = π·R2


Svar #2
17. marts 2015 af UG124 (Slettet)

#1

Hej andersen11 og tusind tak for dit hurtige og brugbare svar,

Men jeg kan ikke lige helt se, hvordan

- π · r2 + π · r2 · (1/2) + π · r2 · (1/2)

skulle gå ud med hinanden, så der til sidst kun står π · R2


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sæt den fælles faktor π·r2 uden for parentes, så dette udtryk da er lig med

        π·r2 · (-1 + (1/2) + (1/2)) = π·r2 · 0 = 0


Svar #4
17. marts 2015 af UG124 (Slettet)

#3

Tusind tak andersen; nu er det meget mere forståeligt.

Vil det ligeldes være korrekt, at skrive det som

- (π · r2) · (1 + (1/2) + (1/2)) = (π · r2) · 0 = 0

.. men der bemærkes dog nu, at 1 + (1/2) + (1/2) ≠ 0 men at det giver 2.

Men hvordan skal jeg så skrive på overstående måde ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo ikke det samme. Hvis du sætter -π·r2 uden for parentes, skal du jo ændre fortegn på alle tre led i parentesen

      = - π·r2 · (1 - (1/2) - (1/2)) = 0


Svar #6
17. marts 2015 af UG124 (Slettet)

Det er da også rigtigt.

Tusind tak for alle dine yderst brugbare svar. 


Skriv et svar til: Matematisk omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.