Fysik

Beregne vandmodstand for Airboat

20. marts 2015 af 199001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal beregne vandmodstanden for en luftbåd/airboat, evt nytte effekt. 
Jeg har set lidt på det forskellige ting. 
Altså Fres=Fpropel-Fvand 
Båden bevæger sig med 1,78 m/s og propellen trykker med 79,04 N . Jeg ved at vinden fra propellen har en fart på  22,31 m/s 

Kan jeg beregne vandmodstanden ud fra dette? evt hvordan? 

Jeg kan ikke umildbart bestemme overflade arealet, samt forfaktor. Så dette er ikke en mulighed
Se evt vedhæftede billed af båden

Vedhæftet fil: IMG_0988.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvis båden sejler med konstant hastighed, så er Fres = 0. Dvs. Fvand = Fpropel


Svar #2
21. marts 2015 af 199001 (Slettet)

Det er klart, men det vil så sige at Fres=Fpropel-Fvand <=> Fres+Fvand=Fpropel <=> Fvand=79,04 N.    
Jeg må sige, at jeg kan ikke umildbart se hvordan jeg finder nyttevirkningen, eller vandmodstanden stadig. 


Skriv et svar til: Beregne vandmodstand for Airboat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.