Matematik

Et par matematik spørgsmål

21. marts 2015 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har denne opgave:

Undersøg om 2 er løsning ligningen x^3 - 5x^2 + 3x + 6 =

Så... 2 skal sættes ind og så skal den løses? Jeg får det til: 2^2-5*x^2+3*2+6 = 0

Er dette korrekt (har brugt lommeregner).


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2015 af exatb

Ja, det er fuldstændig korrekt. Godt gået.


Svar #2
21. marts 2015 af snylt (Slettet)

Tak for dit svar.

Kan du hjælpe mig med følgende opgave:

Reducér (x+y)^2-2xy ?

Noget med kvadratsætningen... dog ved jeg ikke hvordan jeg skal gribe det helt an.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2015 af mathon

        (x+y)^2-2xy=x^2+y^2+2xy-2xy


Svar #4
21. marts 2015 af snylt (Slettet)

Tak for svaret. Jeg skal derudover også Isolér r i formlen l*r2 + p = q

Synes det er ret forvirrende med tal osv... det er noget med, at man skal dividere p og l eller noget i den stil... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2015 af mathon

                            l\cdot r^2+p=q                                     subtraher  p  på begge sider

                            l\cdot r^2=(q-p)\; \; \; q\geq p                   divider med l på begge sider

                            \left |r \right |^2=\frac{q-p}{l}                                        uddrag kvadrat rod på begge sider          

                            r=\pm \sqrt{\frac{q-p}{l}}            


Svar #6
21. marts 2015 af snylt (Slettet)

tak for dit svar, hvad mener du med   uddrag kvadrat rod på begge sider          


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2015 af OnceUponATime (Slettet)

#6 dvs. tag kvadratroden på begge sider


Svar #8
22. marts 2015 af snylt (Slettet)

tak for dit svar.. forstår ikke, at der står =(q-p) q > p

hvad vil det sige?


Skriv et svar til: Et par matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.