Matematik

løsning af ligninger

22. marts 2015 af mousemus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg skal løse de her to ligninger: 

220*1,085x = 280

x2-3x+2=x-1

Nolge som kan hjælpe? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2015 af mathon

  1,085^x=\frac{280}{220}

  \log(1,085)\cdot x=\log\left ( \frac{14}{11} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2015 af mathon

     x^2-4x+3=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2015 af Therk

Isolér først 1,085x på den ene side og brug så regnereglen

\log(1{,}085^x) = x\cdot \log(1{,}085).

I den anden opgave skal du opskrive ligningen på formen

ax^2+bx+c = 0

som giver anledning til (op til) to løsninger:

\frac{-b\pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a}


Svar #4
22. marts 2015 af mousemus (Slettet)

super mange tak :) 


Skriv et svar til: løsning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.