Matematik

Evaluering af dobbelt integrale

24. marts 2015 af isabellaKramer (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har brug for hjælp med et dobbelt integrale. Integraler er ikke min stærkeste side, så gerne lige vær pædagogisk:) Opgaven er vedhæftet, og integralet skal evalueres. 

Vedhæftet fil: dobbelt integrale.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er at beregne

        ∫∫R x·ey dA

hvor R er området over den positive x-akse (x > 0) og under kurven y = 1 - x2 .

Ved at løse ligningen y = 0 finder man grænserne i x, og der skal så gælde    0 ≤ y ≤ 1 - x2 .

Det hedder et dobbeltintegral.


Svar #2
24. marts 2015 af isabellaKramer (Slettet)

Men hvordan men grænsen for x aksen, snakker vi der 0 < y ≤ uendeligt. Idet at x < 0? 


Svar #3
24. marts 2015 af isabellaKramer (Slettet)

Prøver lige igen hvor jeg skriver rigtigt:

Men hvordan men grænsen for x aksen, snakker vi der 0 < x ≤ uendeligt. Idet at x < 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

"Men hvordan med grænsen for x-aksen"?

Den øvre grænse for x bestemmes jo af løsningen til ligningen y = 0 , dvs 1 - x2 = 0 . Grænserne er så

        0 ≤ x ≤ 1 og 0 ≤ y ≤ 1 - x2


Svar #5
24. marts 2015 af isabellaKramer (Slettet)

Det er der jeg er lidt tabt, for det havde også været mit første gæt, men kan x grænserne for x være således når x skal være større end 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, x er jo større end eller lig med 0 og mindre end eller lig med 1.


Skriv et svar til: Evaluering af dobbelt integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.