Matematik

Opgave i sammensatte funktioner

24. marts 2015 af Malik2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har nogle problemer med at komme igang med mit opgave I de sammensatte funktioner som ser sådan ud

 f(x) = x2 + 4 g(x) = 3x - 50 h(x) = -x +10

Beregn funktionerne nedenunder og tegn grafen for dem:

a) f(g(x))

b) g(f(x))

c) f(x) + g(x)

d) f(x) - g(x)

e) h(g(x))

f) g(h(x))

g) g(x) * h(x)

h) g(x) - h(x)

Hvis i kunne forklare bare et af dem så kan jeg gå igang med at lave de andre 

Mange Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

a), b), e) og f) er sammensatte funktioner. For eksempel

a) f(g(x)) = f(3x - 50) = (3x - 50)2 + 4 = ...  (regn selv færdig).

I c) lægger man forskrifterne sammen, d) er differensen, g) er produktet, og h) er differensen.


Svar #2
24. marts 2015 af Malik2 (Slettet)

Mange tak Andersen =) 


Skriv et svar til: Opgave i sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.