Matematik

Ligning

26. marts 2015 af Kimhan12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for lidt hjælp

En linje er på implicit form givet ved  4x-2y-14=0

a) Bring linjens ligning på eksplicit form


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2015 af Arccossintan (Slettet)

Linjens ligning er:

y = ax + b

For at opfylde dette, isolere du y, og dernæst finder du y 'rent' ved at dividere alle led med 2.


Svar #2
26. marts 2015 af Kimhan12 (Slettet)

Kan du hjælpe med en anden?

Linjen m tangerer cirklen c. Linjen har ligningen  y=(2/3) x-1 og cirklen har centrum i  C=(3;5) 
a) Beregn afstanden  r=dist(C;m)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2015 af 123434 (Slettet)

(x-x0)2+(y-y0)2=r2

C=(x0,y0)

C=(3,5)

x0=3 og y0=5

(x-3)2+(y-5)2=r2


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2, #3

Radius r i cirklen er afstanden fra linien til criklens centrum C, dvs

        r = |2·3 - 3·5 - 3|/√(22 + 32) = 12/√13

        r2 = 144/13 ,

og cirklens ligning er da

        (x - 3)2 + (y - 5)2 = 144/13


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.