Tysk

"De betyder mest" på tysk

26. marts 2015 af UllaPulla (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er i tvivl om, hvordan man siger "De betyder mest" på tysk. Jeg er ikke sikker på, om "mest" er omsagnsled til grundled og derfor ikke skal have nogen endelse, eller om det hedder "am meisten" eller "der meiste". Nogen der kan hjælpe mig med at lave sætningen? Og svare på, hvorfor den skal være sådan?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2015 af soso1111 (Slettet)

Jeg hved ikke om man kan sige begge men jeg er 99,9% at man siger  "am miesten" (undskyld hvis det ikke er rigtigt ) men er næsten helt sikker 


Svar #2
26. marts 2015 af UllaPulla (Slettet)

Okay, tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2015 af Stygotius (Slettet)

"jeg er 99,9% at man siger" ?????

"mest" er et adverbial.

"Sie sind die Bedeutendsten".


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2015 af UG124 (Slettet)

#3

Hej Stygotius,

Hvordan kan det være, at ordet "Bedeutendsten" skal være med et stort begyndelsesbogstav? Er det et substantiv?

Mvh. UG


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. marts 2015 af Stygotius (Slettet)

Det skyldes at det er et såkaldt substantiveret adjektiv.

Smlgn. "formanden" = der Vorsitzende

            "embedsmanden" = der Beamte

            "min elskede" = meine Geliebte

            "en arbejdsløs" (mand) = ein Arbeitsloser


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2015 af UG124 (Slettet)

#5

Tusind tak for dit hjælpende svar.

Brugbart svar (1)

Svar #7
26. marts 2015 af Stygotius (Slettet)

-gern geschehen.

Et substantiveret adjektiv er et substantiv som er dannet af et adjektiv og som bøjes som et adjektiv i tal og kasus.


Skriv et svar til: "De betyder mest" på tysk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.