Matematik

Find kastevinklen

29. marts 2015 af craazy (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle sammen. 

Håber i kan hjælpe mig med og finde kastevinklen.

Har vedhæftet opgaven. Det er opgave 4 kuglestød, 4,5 jeg ikke kan finde ud af.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: 120524.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:kuglestød.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2015 af mathon

Kordeformlen:
                           k=2\cdot \left (r\cdot \sin\left ( \frac{V}{2} \right ) \right )=2r\cdot \sin\left ( \frac{v}{2} \right )=d\cdot \sin\left ( \frac{v}{2} \right )

                           v=2\cdot \sin^{-1}\left ( \frac{k}{d} \right )=2\cdot \sin^{-1}\left ( \frac{64{,}06}{213{,}50} \right )


Svar #3
29. marts 2015 af craazy (Slettet)

Hvad er k og hvad er v?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2015 af mathon

v er kastevinklen
k er korden
d er diameteren


Svar #5
29. marts 2015 af craazy (Slettet)

okay tusind tak


Svar #6
29. marts 2015 af craazy (Slettet)

Nu står der = mellem lignerne er der så stadig det hele jeg skal regne ud eller den sidste ?


Svar #7
29. marts 2015 af craazy (Slettet)

Okay jeg fandt ud af det og fik det til 64,05 cm.

Men lige et sidste spørgsmål ? 

Hvordan finde i formelen på de forskellige opgaver ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. marts 2015 af Soeffi

#7

Okay jeg fandt ud af det og fik det til 64,05 cm.

Men lige et sidste spørgsmål ? 

Hvordan finde i formelen på de forskellige opgaver ?

Du skulle finde vinklen ikke korden.


Svar #9
29. marts 2015 af craazy (Slettet)

Når jaa. Så er det 17, 46 grader ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er det halve af kastevinklen, du har fundet, jvf. #2. Hele kastevinklen er det dobbelte af den værdi.

        v = 2 · sin-1(k/d)


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktionsløsning. Radius = 213,5/2 = 106,75. Kastevinklen er 34,9º.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. februar 2018 af StoreNord

Men ikke noget med at skrive af!    :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. februar 2018 af StoreNord

#12 er fejlplaceret.


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. februar 2018 af ringstedLC

#7

Okay jeg fandt ud af det og fik det til 64,05 cm.

Men lige et sidste spørgsmål ? 

Hvordan finde i formelen på de forskellige opgaver ?

Du skal altid have en formelsamling "lige ved hånden", når du laver matematik. Og det skal være verdens bedste, altså den som du selv er fortrolig med. Jeg bruger ofte: http://www.formel.dk/ til geometri o.a.


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. februar 2018 af StoreNord

#14     Tråden er gammel.


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. april 2020 af jousefnina

 Er der ikke andre måder til at finde kastevinkel, for jeg har ikke læst den formel endnu?


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. april 2020 af jousefnina

Må du hjlæpe mig med spørgsmål 4.4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. april 2020 af Soeffi

#17. Må du hjlæpe mig med spørgsmål 4.4 ?

Omkredsen af en kugle skal forstås som omkredsen af en cirkel, der har samme radius som kuglen.


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. april 2020 af jousefnina

Skal jeg finde omkredsen for mænd og kvinder først ?

Brugbart svar (0)

Svar #20
28. april 2020 af Soeffi

#19. Det vil kræve fire beregninger. Det er nok nemmere at finde radius for kuglen og derefter sammenligne.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.