Matematik

Enkeltlogaritmisk koordinatsystem, log x og ln x i eksponentielle sammenhænge

04. april 2015 af Majski (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan et enkeltlogaritmisk koordinatsystem er opbygget?

Og hvad man får hvis man tegner grafer for eksponentielle sammenhænge ind i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem?

Hvordan er funktionerne log x og ln x defineret?

Hvilke regneregler gælder der for log x og ln x, som bruges til løsninger af eksponentielle sammenhænge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du må læse i din bog, hvorledes logaritmefunktionerne er defineret i dit pensum.

For en eksponentialfunktion     y = f(x) = b · ax    får man

            log(y) = log(b) + log(a)·x

hvor man får en ret linie ved at afbilde grafen for y = f(x) i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem.

Regnereglerne for logaritmer findes sikkert også i din bog:

            log(a·b) = log(a) + log(b)
           log(an) = n·log(a)


Svar #2
04. april 2015 af Majski (Slettet)

Det findes i vores bog ja, men det er ikke noget vi har gennemgået.

Jeg forstår ikke rigtigt det der står i bogen, jeg synes jeg har prøvet at læse det igennem flere gange, men for mig giver det ikke rigtig mening..


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan vel henvende dig til din lærer, hvis der er emner, du ikke har forstået.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2015 af SuneChr

# 2
SP 0504150032.PNG

Vedhæftet fil:SP 0504150032.PNG

Skriv et svar til: Enkeltlogaritmisk koordinatsystem, log x og ln x i eksponentielle sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.