Matematik

LØSNING AF ANDENGRADSLIGNING

06. april 2015 af karlidk (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle, hehe 

Jeg har fået en lignigen -x^2 + x = -6 som jeg skal løse

jeg ved godt der er 2 løsninger. men forstår slet ikke hvordan jeg skal løse den, for der er ingen reele tal.

der er kun x'er og = -6, så ved ik hvad jeg skal gøre... 

er der nogen der kan hjælpe???? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2015 af mette48 (Slettet)

-x2+x=-6                        lægger 6 til på begge sider

-x2+x+6=0

(-1)x2+ (1)x +(6) =0

ax2+bx+c=0                   brug løsningsformelen idet tallene i parenteserne svarer til a, b og c

x=[-b±√(b2-4ac)]/2a           indsæt værdierne for a,b og c


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2015 af Stats

#0

Der står altid et usynligt et-tal bag variable.
x = 1·x
-x = -1·x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2015 af mathon

                   -x2 + x = -6

                    x2 - x - 6 = 0

                    (x+2) · (x-3) = 0


Skriv et svar til: LØSNING AF ANDENGRADSLIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.