Matematik

Find x

07. april 2015 af troublee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Fra bogen Gyldendals Gymnasiematematik, grundbog 2. udgave. Side 241 nr 2

Opgave 2: I en kasse uden låg skal højden være 3 cm, og bunden skal væe et kvadrat.
Kald siden i kvadratet x.
Bestem kassens overfladeareal O udtrykt ved x.
Tegn grafen for sammenhængen mellem x og O.
bestem kassens mål, så overfladearealet er 100 cm^2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2015 af mathon

                       O_{kasse}=x^2+4\cdot(3\cdot x)

                       O_{kasse}=x^2+12x=100

                       x^2+12x-100=0\; \; \; \; \; \; x>0

hvoraf x kan beregnes.


Svar #2
07. april 2015 af troublee (Slettet)

Hvorfor bruger du 4 tallet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er fire sider, der er rektangler hver med siderne 3 og x.


Skriv et svar til: Find x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.