Matematik

Hjælp til en opgave i integral- og differentialregning

11. april 2015 af jeghedderjuliec (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære genier

Her har jeg en opgave, jeg skal løse.

a) og c) er nemme nok, men sidder og kigger lidt på opgave b), og det er den, jeg ønsker lidt hjælp til. Jeg tænker, jeg skal have fat i tangentlinjens ligning og sådan, men jeg jeg har jo ikke opgivet et punkt at tage afsæt i. Vil sætte pris på lidt vejledning :) På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2015 af mathon

Undersøg om der findes x-værdier,
for hvilke
                       f{\, }'(x)=-5


Svar #2
11. april 2015 af jeghedderjuliec (Slettet)

Så jeg sætter den differentierede funktion = - 5?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. april 2015 af mathon

Du undersøger, om den differentierede funktion kan antage værdien -5.


Svar #4
11. april 2015 af jeghedderjuliec (Slettet)

Ok. Virker mere simpelt, end jeg først troede :)

Jeg poster et billede mere på en anden opgave. Hvis du har mod på det, må du meget gerne give mig et hint om, hvad jeg skal gøre.. :)


Svar #5
11. april 2015 af jeghedderjuliec (Slettet)

#3

Du undersøger, om den differentierede funktion kan antage værdien -5.

Så jeg sætter den afledede funktion = -5

eller jeg indsætter -5 på x's plads?? :-/


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. april 2015 af mathon

                        f{\, }'(x)=x^2-8x+12

                        min\left (f{\, }'(x) \right )=-4

     hvorfor f{\, }'(x) =-5   ikke er mulig.


Svar #7
11. april 2015 af jeghedderjuliec (Slettet)

Hvad mener du, når du skriver min? Lokalt minimum? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. april 2015 af mathon

                        globalt\; min\left (f{\, }'(x) \right )=-4

                        f{\, }'(x)=x^2-8x+12   er et andengradspolynomium, hvis parabel gar opadvendte
                                                                     grene
          med toppunkt
                                   T=(4,\mathbf{\color{Red} -4})


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave i integral- og differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.