Matematik

Omvendte lineære funktioner

11. april 2015 af anonymousx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle da jeg har været syg hele ugen, har jeg misset en del matematik timer og har derfor pænt svært ved at lave min aflevering, så håber meget der er en venlig sjæl der vil hjælpe mig godt på vej :)

a) Angiv regneforskrift med definitionsmængde og værdimængde for den omvendte funktion til

f(x)=4x+2, x∈[0,5]

b) Find forskriften for f^-1når f(x)=32+1,8x, x∈R
      f^-1
c) Plot graferne for de to funktioner i samme koordinatsystem. Du må gerne kommentere billedet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2015 af AMelev

At bestemme omvendte (inverse) funktioner er ligningsløsning.
f(x) = y ⇔f-1(y) = x.

Du skal altså bestemme x udtrykt ved y, og så har du f-1(y).
Når du så har fundet den, kan du indsætte x på y's plads, så du får  f-1(x).


Skriv et svar til: Omvendte lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.