Matematik

Simpel regneregel

13. april 2015 af xenabb (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad giver 2 * x^2? Giver det 2x^2 eller x^4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2015 af Stats

2·x2 giver 2·x2

Du kan da godt, om du vil, undlade "gange" tegnet
2x2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
13. april 2015 af xenabb (Slettet)

Tak! Hvad så med

2x* 2ex / x ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2015 af PeterValberg

4xe^x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
13. april 2015 af xenabb (Slettet)

Det er til en opgave, og jeg kan simpelthen ikke få det til at give mening.

Jeg skal gøre rede for, at f(x)=x* ex er en løsning til dy/dx=2y/x + y. Jeg har fået venstre side til 2x * ex, men det går galt for mig, når jeg skal regne på højre side....


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har ikke differentieret den givne funktion korrekt. Man skal vise, at funktionen

        f(x) = x2·ex

er en løsning til differentialligningen

        dy/dx = 2y/x + y .

Her har man:

Venstresiden: dy/dx = f '(x) = 2x·ex + x2·ex    (man benytter reglen for differentiation af et produkt) .

Højresiden: 2y/x + y = 2·x2·ex/x + x2·ex = 2x·ex + x2·ex .

Da de to sider er samme funktion, opfylder den givne funktion differentiallignngen.


Skriv et svar til: Simpel regneregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.