Matematik

Opstilling af model

15. april 2015 af Madsiii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg her helt lost i denne opgave. Det er den eneste opgave i denne aflevering. Jeg tænker vi skal bruge en eksponentiel sammenhæng. Håber der er nogle der kan hjælpe med denne opgave:

For kæmpefuglen Titanis Walleri gælder det, at vægten er proportional med længden af lårbenet i tredje potens.
a) Indfør passende variable, og opstil en model for vægten af Titanis Walleri som funktion af længden af lårbenet.
b) Hvor mange procent stiger vægten af en kæmpefugl med, når længden af lårbenet fordobles?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2015 af hesch (Slettet)

m(L) = k * L3,  L=længde, k= en konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2015 af 123434 (Slettet)

b)

L er længden af lårbenet, hvilket fordobles. L(x)=2

m(L) er vægten af Titanis Walleri

m(L)=L(x)a hvor a=3

m(L)=23=8

(8-1)*100%=700%

vægten af kæmpefuglen stiger med 700%, når længden af lårbenet fordobles.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er noget underligt rod med et x midt i det hele. Som i #1 har man

        m(L) = k · L3

og man skal da i b) beregne

        (m(2L) - m(L)) / m(L) = (k·(2L)3 - k·L3) / (k·L3) = 23 - 1 = 8 - 1 = 7 = 700 % .


Skriv et svar til: Opstilling af model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.