Matematik

Sinusrelation ved stumpvinklet trekant - supplementvinkel

16. april 2015 af Jaco123 - Niveau: C-niveau

Hej
Jeg sidder og er ved at læse op til mundlig matematik på c-niveau og er gået i stå ved spørgmålet "forklar hvor man for at finde vinklen i en stumvinklet trekant skal minusse resultatet med 180". 
Jeg ved en lille smule omkring det, altså at det har at gøre med enhedscirklen og supplementvinkler, men kan simpelthen ikke så det skrevet ned på en let og forståelig måde (+ jeg har lidt svært ved at forstå alle trinene, for at kunne forklare dette). 
Tusinde tak, om der er nogle der vil hjælpe 


Svar #1
16. april 2015 af Jaco123

mundtlig*
spørgsmålet*
hvorfor*
stumpvinklet*
få* 
UPS, undskyld - det gik lidt stærkt i farten 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det kan da ikke passe, at et seriøst spørgsmål i en matematikundervisning på gymnasialt niveau bruger babysprog som "at minusse"?

Man skal benytte, at en vinkel og dens supplementvinkel har samme sinus, altså at

        sin(A) = sin(180º-A)

Hvis vinkel A er stump, kan trekantens areal T udtrykkes som

        T = (1/2)·ab·sin(C) = (1/2)·ac·sin(B) = (1/2)·bc·sin(180º-A) = (1/2)·bc·sin(A)

hvoraf sinusrelationerne følger ved at dividere ligningerne med abc/2 .


Svar #3
17. april 2015 af Jaco123

Tak for svaret 
Spørgmålet var ikke helt sådan!!! 
Kan du uddybe sin(A)=sin(180-A), da det er den jeg  har lidt svært ved at forstå 
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Se på enhedscirklen.


Skriv et svar til: Sinusrelation ved stumpvinklet trekant - supplementvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.