Matematik
Find frem til en forskrift.
21. april 2015 af
Helpmepleaseee (Slettet)
-
Niveau: 9. klasse
Jeg spørge måske lidt dumt, men hvordan kan jeg lave en forskrift ud fra disse informationer jeg får her?
Et halvmaraton er på 21,1 km.
Ester løber hvert kilometer på 5 minutter.
I Esters løb var der en lineær sammenhæng mellem tiden i minutter og længden i kilometer.
Find frem til en forskrift for en funktion, der beskriver denne lineære sammenhæng.
Jeg ved det er et ret let spørgsmål, men jeg har åbenbart glemt hvordan det nu var.
Skal forskriften være således: F(x)= 5x+0?????
Mange tak for din hjælp. :)
Et halvmaraton er på 21,1 km.
Ester løber hvert kilometer på 5 minutter.
I Esters løb var der en lineær sammenhæng mellem tiden i minutter og længden i kilometer.
Find frem til en forskrift for en funktion, der beskriver denne lineære sammenhæng.
Jeg ved det er et ret let spørgsmål, men jeg har åbenbart glemt hvordan det nu var.
Skal forskriften være således: F(x)= 5x+0?????
Mange tak for din hjælp. :)
Svar #1
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
Nej, det er ikke korrekt. Du har antaget at hastigheden er 5 km/min, men den er jo (1/5) km/min .
Svar #3
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
#2
Der skal et lighedstegn efter f(x) , og man kan udelade +0, altså
f(x) = (1/5)·x
Skriv et svar til: Find frem til en forskrift.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
