Matematik

Hjælp til løsning af ligning

22. april 2015 af Caro2003 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løses denne ligning uden lommeregner :-D

Bestem tallet k, således at -2 er rod i polynomiet p(x) = x3 + k·x2 + 3x – 6  
 

Kan nogne hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af mathon

                 p(-2)=(-2)^3+k\cdot (-2)^2+3\cdot (-2)-6=0


Svar #2
22. april 2015 af Caro2003 (Slettet)

Ja så kom vi... men hvad så bagefter


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2015 af mathon

                       (-2)^3+k\cdot (-2)^2+3\cdot (-2)-6=0

                       -8+4k-6-6=0

                       4k=20

                        k=5


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2015 af mathon

                                    p(x) = x^3+5x^2+3x-6


Svar #5
22. april 2015 af Caro2003 (Slettet)

Forstår ikke hvad du har lavet haha :-D


Svar #6
22. april 2015 af Caro2003 (Slettet)

Jeg forstår godt stykket nu... men hvorfor er p(x) = 0


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.