Matematik

Brug for hjælp til trigonomi

22. april 2015 af Teacuppig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Den trigonomiske funktion f har forskriften

f(x) = a ⋅ cos(bx)    x ∈ \sqsubset0;π\sqsupset, a∈ R og b ∈ \sqsubset0;π\sqsupset

Det oplyses, at f(0) = 1 og f(1) = -1

a) Bestem a og b.

b) Skitsér grafen for f og angiv funktionens periode på grafen.

Det ville glæde mig meget hvis nogen kunne hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de givne oplysninger i funktionen. Derved fremkommer der to ligninger

        1 = a · cos(b·0)

og

        -1 = a · cos(b·1)

Løs nu dette ligningssystem.


Svar #2
22. april 2015 af Teacuppig (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Brug for hjælp til trigonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.