Matematik

gns. løn er kendt, men hvad får de forskellige medarbejdergrupper i løn?

23. april 2015 af joc507 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har behov for at opstille en formel (excel) til beregning af følgende:

Gennemsnitslønnen i en virksomhed er kr. 25.000

produktionsmedarbejderne får 85% af gennemsnitslønnen

Kontorpersonale får 90% af gennemsnitslønnen

hvad får ledelsen?

På forhånd 1000 tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af PeterValberg

25000=\frac{0,85\cdot 25000+0,9\cdot 25000+x}{3}

løs for x (løn for en ledelsesperson)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2015 af Soeffi

#0

Jeg har behov for at opstille en formel (excel) til beregning af følgende:

Gennemsnitslønnen i en virksomhed er kr. 25.000

produktionsmedarbejderne får 85% af gennemsnitslønnen

Kontorpersonale får 90% af gennemsnitslønnen

hvad får ledelsen?...

Står der noget om antal medarbejdere?


Svar #3
23. april 2015 af joc507 (Slettet)

Hej Soeffi!

Nej, der er ikke oplyst a<ntal medarbejdere, men det er underordnet, da det er angivet gennemsnitsløn/medarbejder, og lønnen er delt op i 3 grupper.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2015 af Soeffi

#3

.. men det er underordnet...

Ikke helt, formlen i #1 forudsætter, at alle medarbejdergrupper er lige store.

Det samme gælder i øvrigt https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1596326.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

I denne opgave er der slet ikke oplyst noget om ledelsen, hvilket derimod er tilfældet i den næste tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1596326


Skriv et svar til: gns. løn er kendt, men hvad får de forskellige medarbejdergrupper i løn?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.