Matematik

Bevis formlen

24. april 2015 af biotek222 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, er lige gået i stå med en opgave. Den lyder således: 

Bevis formlen: 

√a+/-√b=√1/2(a+√a^2-b +/- √1/2(a-√a^2-b

Nogen der kan hjælpe??
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2015 af mathon

Sæt parenteser, så dit udtryk bliver éntydigt.


Svar #2
24. april 2015 af biotek222 (Slettet)

Har lige opdaget at de mangler! Sorry..

Ok, den rigtige formel ser sådan her ud:

√a+/-√b = √1/2(a+√a^2-b) +/- √1/2(a-√a^2-b)


Svar #3
24. april 2015 af biotek222 (Slettet)

Kan det godt passe at jeg kan bruge kvadratsætningen i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2015 af mette48 (Slettet)

hvad mener du med +/- , som du skriver flere steder

sæt parenteser om indholdet i parenteserne, så man kan se hvad der står under kvadratrodstegnet og hvad der står efter kvadratroden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det skal nok forstås således, at man skal vise formlen (for a ≥ 0 og b ≥ 0)

       \sqrt{a\pm \sqrt{b}}=\sqrt{\frac{1}{2}\cdot \left (a+\sqrt{a^{2}-b}\right )}\pm \sqrt{\frac{1}{2}\cdot \left (a-\sqrt{a^{2}-b}\right )}

hvilket eftervises ved at kvadrere højresiden.


Skriv et svar til: Bevis formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.