Fysik

Kosmologi beregning

28. april 2015 af Paradoks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven er vedhæftet

da opgaven er rigtig svær, kunne jeg godt bruge hjælp

tak på forhånd 

Vedhæftet fil: bbb.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2015 af hstreg (Slettet)

Rødforskydningen er den relative afvigelse af den observeret bølgelængde til den af stjernen udsendte bølgelængde. Hvorfor

z = \frac{\lambda_{obs}-\lambda_{uds}}{\lambda_{uds}} = \frac{412{}nm-410{}nm}{410{}nm} = 0.0293

Det synes rimeligt at antage at stjernes fart væk fra os er lille sammenlignet med lysets udbredelses fart i vakuum, idet vi har med en lille rødforksydning at gøre. Hvorfor

v \approx zc = 8800{ }\tfrac{km}{s}

Stjernes afstand til os er givet Hubbels lov, igen fordi rødforksydningen er lille.

v = H_0 D \hspace{3pt},\hspace{9pt}\textit{for z lille}


Svar #2
29. april 2015 af Paradoks (Slettet)

Tusind tak!! 

Kan de bl.a. også hjælpe mig med den her opgave???

Gør rede for hvordan hubble stemte at universet udvidede sig, vha. dopplerskydning 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2015 af hstreg (Slettet)

Histotisk fakta: Det er faktisk en udbredt misforståelse at Hubble konkluderet at universets udvidersig. Det var andre end Hubble selv, der gjorde denne konklusion — og denne konlusion var baseret på mange andre eksperimentielle fakta, foruden Hubbles 1929 observation, bl.a. den senere observeret CMB.
Hubble skiftet aldrig sit verdensbillede til et ekspanderende univers, selvom mange andre var af en anden opfatelse.
Hvad Hubble istedet konkluderet, var at alle galasker — uden for vores lokale galaksehob — tilsydenladene bevæger sig væk fra os. Ydeligere at der er en lineær relationen imellem denne radialhastighed og deres afstand fra os.. Dette er kendt som Hubbles lov.

Men igen, han konluderet aldrig i hans artikel fra 1929 at det skulle være unifersets udvigelse der skulle forsage denne observation han havde foretaget. Faktisk giver han til slut i sin artikel, et preg om at hans observation muligvis kan forklares ved de Sitter effekten.

Du kan tjekke det selv, hvis du har lyst:  http://www.pnas.org/content/15/3/168.full.pdf
 


Skriv et svar til: Kosmologi beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.