Matematik

Rest og division!

30. april 2015 af jaco7611 - Niveau: 9. klasse

Når man har lavet et divisions-stykke og har en rest, lad os fx. sige 5. Hvordan laver jeg resten på 5 om til et konkret decimaltal? 

Fx. 17 / 5..? 

På forhånd tak :) 

mvh jacob


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2015 af hstreg (Slettet)

\frac{17}{5} = \frac{15 + 2}{5} = \frac{15}{5} + \frac{2}{5} = 3+ \frac{2\cdot2}{5\cdot2} = 3 + \frac{4}{10} = 3 + 0.4 = 3.4

Du kan evt. også gøre dette ved lang division.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. maj 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man kan jo også forlænge med 2

        \frac{17}{5}=\frac{17\cdot 2}{5\cdot 2}=\frac{34}{10}=3,4


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2015 af hstreg (Slettet)

Ja, men jeg tænkte at den anden udregning var mere pædagogik; nu hvor jaca7611 spørger indtil hvordan man laver resten om til et decimaltal.


Svar #4
01. maj 2015 af jaco7611

Tak begge to!
Hav en god bededagsferie.

Skriv et svar til: Rest og division!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.