Matematik

Reducer udtrykket - gange to parenteser

01. maj 2015 af Astrid9999 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg skal reducer udtrykket: 

(2x+2)*(x+4) 

Jeg har så ganget alle led med hinanden så:

2x*x+2x*4+2*x+2*4

Men hvad gør jeg så nu? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du ganger tallene ud og samler så de led, der har samme potens af x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2015 af mathon

                         2x·x + 2x·4 + 2•x + 2•4

                         2x2 + 8x + 2x + 8

                         2x2 + 10x + 8

                         2(x2 + 5x + 4)


Svar #3
01. maj 2015 af Astrid9999 (Slettet)

Hvorfor er bliver det x2 og hvorfor gør det ikke det ved alle x'erne? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2015 af Therk

x^2 = x\cdot x

Det burde svare på dit spørgsmål!

Husk at når du ganger, så er rækkefølgen irrelevant, så du må gerne omarrangere.

Fx

12\cdot x \cdot 8 = 12 \cdot 8 \cdot x = (12\cdot 8) \cdot x

og det kan du så reducere ved at gange parentesen ud.


Svar #5
01. maj 2015 af Astrid9999 (Slettet)

Tusind tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2015 af Soeffi

#0

Hvad lyder opgaven helt præcis?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2015 af Therk

#6
#0

Hvad lyder opgaven helt præcis?

Reducér

(2x+2)\cdot(x+4)

som vi nok bedre kender som 'ophæv parenteserne'.


Skriv et svar til: Reducer udtrykket - gange to parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.