Matematik

Diskriminanten uden c

08. maj 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en funktion der lyder: f(x)=x^2-6x

Jeg skal finde diskriminanten, via. formlen: d=b^2-4*a*c
Jeg har dog ikke c? hvad gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2015 af fosfor (Slettet)

skriv f som f(x)=x^2-6x+0


Svar #2
08. maj 2015 af pashtoon123 (Slettet)

altså så det hele lyder: d=6^2-4*1*0 ? ? ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2015 af Stats

Hvis det er pga. af nulpunkterne så kan du anvende:

x·(x - 6) = 0 ⇔ x2 - 6x = 0

Hvoraf at løsningerne let ses

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. maj 2015 af fosfor (Slettet)

#2 b er -6 så egentlig er det d=(-6)^2 - 4*1*0 som godt nok giver det samme


Svar #5
08. maj 2015 af pashtoon123 (Slettet)

Jeg skal beregne toppunktet koordinatsæt, ved at sige (-b/2*a), og det giver -3, men jeg har tegnet funktionen ind på geogebra og den siger, at det er 3, hvad kan fejlen være?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. maj 2015 af fosfor (Slettet)

prøv at regn -b/(2*a) ud igen


Svar #7
08. maj 2015 af pashtoon123 (Slettet)

Desværre det virker ikke? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. maj 2015 af fosfor (Slettet)

-(-6)/(2*1) = 3


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2015 af mathon

Generelt:
                   f(x)=ax^2+bx=ax\left (x+\frac{b}{a} \right )

                  rødder
                                x=\left\{\begin{matrix} 0\\-\frac{b}{a} \end{matrix}\right.

grundet symmetrien om toppunktet:

                                x_T=\frac{-b}{2a}

                                y_T=c-a\cdot {x_{T}}^{2}=-a\cdot \frac{b^2}{4a^2}=\frac{-b^2}{4a}


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2015 af mathon

i anvendelse

                                x_T=\frac{6}{2}=3

                                y_T=\frac{-36}{4}=-9


Skriv et svar til: Diskriminanten uden c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.