Matematik

Hvor mange % er "5 gange større end"

09. maj 2015 af IdaAndersen24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er 2 fugle og den ene er 5 gange større end den anden.

Så vil jeg så finde forholdet imellem dem. 

Men jeg er helt blank. hvor mange % er 5 gange større?

er det 500%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2015 af hesch (Slettet)

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2015 af anonym000

Nej, 400 %.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Det kommer an på sammenhængen disse 400/500 % indgår i:

"større end" eller "større".


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2015 af hesch (Slettet)

##2,3:

Lad os sige at fugl1 er 100% stor, så er fugl2 500% stor.

Regnestykket "større end" udregnes

Fugl2 = 100% + 400% = 500%.

Regnestykket "større" udregnes:

Fugl2 = fugl1 * 5 = 500%

. . . . eller ? ?

PS: Og nu ikke noget med bibelcitater i form af: Faderen gav sin ene søn 1 dukat, og den anden  . . . :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2015 af mette48 (Slettet)

5 gange større

5 gange så stor er 500 %

5 gange større er så 100%+500%=600%


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2015 af Soeffi

Hvor mange procent A er større end B følger formlen:

\frac{st\o rrelse\;af \;A-st\o rrelse\;af \;B}{st\o rrelse\;af \;B}\cdot 100\%

Her har man, at A er 5 gange større end B, hvilket giver:

\frac{5\cdot (st\o rrelse\;af \;B)-(st\o rrelse\;af \;B)}{(st\o rrelse\;af \;B)}\cdot 100\%=

\frac{5-1}{1}\cdot 100\%=400\%


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2015 af anonym000

#4

Det bibelcitat har jeg aldrig hørt før. Men da biblen er skrevet af en flok imbecile, kan citatet da ikke være noget imponerende :-)

#6

Jeg er enig.

- - -

...............


Skriv et svar til: Hvor mange % er "5 gange større end"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.