Matematik

Matematik stamf.- HASTER

11. maj 2015 af Dian123 - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner jeg opgave 3? ((vedhæftet billede)

Vedhæftet fil: stam.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2015 af mathon

3.
         F{\, }'(x_o)= f(x_o) =4x_o+8=-4

                                         x_o+2=-1

                                         x_o=-3

                                         y_o=-4\cdot x_o+3=-4\cdot (-3)+3=12+3=15

         F(x)=y=2x^2+8x+k

         15=2\cdot (-3)^2+8\cdot (-3)+k

         15=18-24+k

         k=21

         F(x)=2x^2+8x+21

         


Svar #2
11. maj 2015 af Dian123

Jeg forstår ikke helt hvad du har gjort, kan du prøve at forklare mig det lidt i ord? Bare hvordan du kom frem til 4x+8=-4


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2015 af mathon

Hældningskoefficienten til tangenten er -4
hvoraf
             F{\, }'(x_o)= f(x_o) =4x_o+8=-4
                               hvor x_o=-3 er røringspunktets førstekoordinat.

Røringspunktet ligger både på grafen for den søgte stam funktion og på tangenten,
hvoraf
              y_o=-4\cdot x_o+3=-4\cdot (-3)+3=12+3=15

Tangenten
                   l(x)=-4x+3 har røringspunkt  (-3;15)

Den søgte stamfunktion skal derfor
både opfylde
                           F(x)=y=2x^2+8x+k   og   gå gennem (-3;15)
                                           15=2\cdot (-3)^2+8\cdot (-3)+\mathbf{\color{Red} k}

           


Svar #4
11. maj 2015 af Dian123

y0=-4*x0+3  hvordan kommer du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2015 af mathon

#4
      …af tangentens ligning
                                               l(x)=y=-4x+3


Svar #6
11. maj 2015 af Dian123

Nå ja..undskyld, jeg er ikke helt vågen! :I

Mange tak, nu giver det hele meget mening!:)


Skriv et svar til: Matematik stamf.- HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.