Matematik

Gør rede for halveringskonstanten, fordoblingskonstanten og vækstrate.

17. maj 2015 af Nicole87 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude bag skræmene

Jeg sidder og laver dispositon til matematik B eksamen. Jeg skal gøre rede for;  halveringskonstanten, fordoblingskonstanten og vækstrat. Nogen der kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2015 af mathon

halverings- og fordiblingskonstant:

      halveringskonstant X_{\frac{1}{2}}:    0<a<1        r<0

                              f\left ( x+ X_{\frac{1}{2}}\right )=\frac{1}{2}\cdot f(x)                 

                              b\cdot a^{\left ( x+ X_{\frac{1}{2}}\right )}=\frac{1}{2}\cdot f(x) 

                              \left (b\cdot a^ x \right )\cdot a^{X_{\frac{1}{2}}}=\frac{1}{2}\cdot f(x)             

                              f(x)\cdot a^{X_{\frac{1}{2}}}=\frac{1}{2}\cdot f(x)     

                              a^{X_{\frac{1}{2}}}=\frac{1}{2}

                              \log(a)\cdot {X_{\frac{1}{2}}}=\log\left (\frac{1}{2} \right )

                              {X_{\frac{1}{2}}}=\frac{\log\left (\frac{1}{2} \right )}{\log(a)}

.....

      fordoblingskonstant X_{2}:    a>1        r>0

                              f\left ( x+ X_2\right )=2\cdot f(x)                 

                              b\cdot a^{\left ( x+ X_2\right )}=2\cdot f(x) 

                              \left (b\cdot a^ x \right )\cdot a^{X_2}=2\cdot f(x)              

                              f(x)\cdot a^{X_2}=2\cdot f(x)     

                              a^{X_2}=2

                              \log(a)\cdot {X_2}=\log\left (2 \right )

                              {X_2}=\frac{\log\left (2\right)}{\log(a)}


Skriv et svar til: Gør rede for halveringskonstanten, fordoblingskonstanten og vækstrate.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.