Matematik

Potens funktion

17. maj 2015 af JurgenSS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej ved at der er lavet utrolig mange indlæg vedrørende disse opgaver men fatter nadar

Opgave 3

En bestemt type minivindmølles årlige produktion af elektrisk energi kan beregnes ved hjælp af formlen E=0,14⋅x2 , hvor E betegner den årlige produktion (målt i kWh), og x er vingelængden (målt i cm).

a) Bestem den årlige produktion i kWh fra en minivindmølle med en vingelængde på 50 cm. Hvor stor skal vingelængden være, hvis den årlige produktion skal være 600 kWh? Har udregnet til hhv. 350 kwh og 65,5 cm

En familie ønsker at udskifte sin minivindmølle med en ny minivindmølle med 50 % større årlig produktion.

b) Hvor mange procent skal vingerne på den nye vindmølle være længere end vingerne på den gamle?

Opgave 4

 For en bestemt type spær kan sammen- hængen mellem tagets bredde og afstanden mellem spærene med god tilnærmelse beskrives ved modellen y=131,8⋅x-2,5 , hvor x er bredden (målt i meter), og y er afstanden mellem spærene (målt i meter).

a) Bestem afstanden mellem spærene for et 8,0 meter bredt tag. 

 Et firma bygger to typehuse, A og B. Taget på typehus A er 25 % bredere end på typehus B.

b) Hvor mange procent er afstanden mellem spærene på typehus A mindre end på typehus B?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2015 af peter lind

Lad x være den gamle møllelængde og k*x den nye møllelængde og E den gamle energi og den nye energi altså 1,5*E  Indsat i formlen får du 1,5E = 0,4(kx)2 = 1,5* 0,4*x2


Skriv et svar til: Potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.