Matematik

kugle og ligning

20. maj 2015 af piabing (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan se om jeg har forstået den rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2015 af Soeffi

Hvordan har du forstået den?


Svar #2
20. maj 2015 af piabing (Slettet)

(x+3)^2-9+(y-7)^2-49+(z+1)^2-1+23=0

x^2+3^2+y^2-7^2+z^2+1+23-59=0

x^2+y^2+2^2=23


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2015 af Soeffi

#2

(x+3)^2-9+(y-7)^2-49+(z+1)^2-1+23=0

...prøv at gå videre herfra en gang til...


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2015 af mathon

                     x^2+6x+y^2-14y+z^2+2z=-23

                     (x+3)^2-9+(y-7)^2-49+(z+1)^2-1=-23

                     (x+3)^2+(y-7)^2+(z+1)^2=-23+59

                     (x-(\mathbf{\color{Red} -3}))^2+(y-\mathbf{\color{Red}7})^2+(z-(\mathbf{\color{Red}-1}))^2=\mathbf{\color{Blue}6}^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2015 af mette48 (Slettet)

#4 jeg tror ikke #2s opfordring om at prøve at gå videre var en opfordring til dig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2015 af mathon

Generelt
    kuglen    x^2+2ex+y^2+2fy+z^2+2gz+h=0
    har
                 centrum  C(-e,-f,-g)  og  radius  r=\sqrt{e^2+f^2+g^2-h}
                          
                         
                   


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning. Man laver en kvadratkomplettering på kuglens ligning og får nedenstående:

Heraf ses, at centrum = (-3, 7, -1) og radius = √36 = 6.


Skriv et svar til: kugle og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.