Matematik

Fra løsning til ligning - Differentialligninger

20. maj 2015 af Linda95 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Er der en der kan hjælpe med den sidste del i opgaven altså 4'eren. 

Tak på forhånd og rigtig god aften! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2015 af peter lind

Leddet C1*t+C2  må være løsning til den homogene ligning. Det giver a

Derefter sætter du -½e-t*sin(t) ind i venstre side af differentialligningen. resultatet er q(t)


Svar #3
20. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Jeg har skrevet det op, men ved ikke helt hvad du mener med at indsætte den homogene løsning og så få a. Har du mulighed for at vise det? :)


Svar #4
20. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Ups: Der burde stå =q(t) i stedet for 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. maj 2015 af peter lind

(c1*t+c2)'' = 0 så de to sidste led i differentialligningen må være 0 og dermed a=0


Svar #6
21. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Hvad med -½e-t*sin(t) hvordan indsættes dette? Og hvad får du q(t) til?


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. maj 2015 af peter lind

Med a = 0 har du differentialligningen

d2x(t)/dt2 = q(t)  hvor x(t) = -½e-tsin(t) er en løsning.

Lige et tip.

Lad være med at arbejde så sent med matematik. Hjernen funktionerer dårligere når man er træt


Svar #8
21. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Tusind tak Peter jeg er med på opgaven og har løst den :) 


Skriv et svar til: Fra løsning til ligning - Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.