Matematik

Linjens ligning

25. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan ved, om man må aflevere en ligning til en linje på formen a(x-xo)+b(y-y0)=0 eller om man skal gange ind i paranteserne? Ud fra facitlisten i min arbejdsbog, kan jeg udlede at man godt må aflevere svaret i førstnævnte form. Men jeg tvivler stadig, idet man godt kan reducere yderligere på udtrykket lige så snart tallene er indsat? Jeg ønsker jo ikke at censor skal tænke: hun kunne have reduceret yderligere, derfor trækker jeg point fra.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2015 af Toonwire

Jeg ville umiddelbart, i langt de fleste tilfælde, foretrække et reduceret udtryk som svar.
Det er lidt ligesom en uforkortet brøk. Sjældent ville man aflevere \begin{matrix}\frac{2}{4} \end{matrix} i stedet for \begin{matrix}\frac{1}{2} \end{matrix}.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2015 af alexandersvanholm

Den skal ikke reduceres.

a(x-x_{0})+b(y-y_{0})=0


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.