Matematik

Ligninger med 2 ubekendte

05. juni 2015 af interesseret (Slettet) - Niveau: C-niveau

2x+3y = 18
4x + 5y = 14

Nogle der kan hjælpe med svaret til dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2015 af SuneChr

Isolér (2x) i den første ligning.
Gang derefter ligningen med 2 så vi får (4x)
Udskift de (4x) i den sidste ligning med de (4x) fra den første ligning.


Svar #2
05. juni 2015 af interesseret (Slettet)

Jeg isolere først 

2x = 18-3y    -> x = 18-3y/2 

Hvad mener du nu, at jeg skal gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2015 af Soeffi

#2. Indsæt det udtryk, som du har fundet for x, i den anden ligning, så du kun har noget der afhænger af y i den.


Svar #4
05. juni 2015 af interesseret (Slettet)

Altså -> 4(18-3y/2) + 5y = 14 

Er det rigtig indtil videre?

72 - 12y + 10y = 28    -> fællesnævneren 2 er gået ud med hinanden
72 - 28 = 12y - 10y
44 = 2y

44/2 = 2y/2  = 22

Er det rigtigt?
y = 22
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2015 af Soeffi

Prøv at finde x og gør prøve.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2015 af mathon

            I\! \! :\; \; 2x+3y=18                       I multipliceres med -2 og kaldes III
         II\! \! :\; \; 4x+5y=14

        III\! \! :\; \; -4x-6y=-36                      
          II\! \! :\; \;\;\;\; 4x+5y=14                 II  og  III  adderes

                     -y=-22
                        y=22                                som indsat i I på formen x=\frac{18-3y}{2}
giver
                        x=\frac{18-3\cdot 22}{2}=9-3\cdot 11=9-33=-24

prøve:
            2·(-24) + 3·22                                     4·(-24) + 5·22 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juni 2015 af mathon

eller
                 x=\frac{\begin{vmatrix} 18 &3 \\ 14&5 \end{vmatrix}}{\begin{vmatrix} 2 &3 \\ 4&5 \end{vmatrix}}=\frac{18\cdot 5-14\cdot 3}{2\cdot 5-4\cdot 3}                         y=\frac{\begin{vmatrix} 2 &18 \\ 4&14 \end{vmatrix}}{\begin{vmatrix} 2 &3 \\ 4&5 \end{vmatrix}}=\frac{2\cdot 14-4\cdot 18}{2\cdot 5-4\cdot 3}

                 


Brugbart svar (2)

Svar #8
06. juni 2015 af Stats

Mathon... Jeg kan ikke lade være med at tænke..

Hvorfor er det du altid skriver hele opgavens besvarelse ned til dem som spørger om hjælp? #0 var lige ved at komme frem til resultatet på egen hånd. Måske du skulle prøve at  lade være med at røbe for meget på én gang :-)

I #7 fortæller du ikke engang, hvad du har gjort.

Min bedømmelse, karakter: 4
Kommentar til bedømmelsen: Grunden til at du ikke får en højere karakter, det er, at du blot skriver svaret... Du er lidt ligesom en maskine i dine opgavebesvarelser. Men ellers fin opgave.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.