Matematik

Hvor langt har fuglen fløjet, når de to biler mødes?

07. juni 2015 af monique24 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

To billister holder 180 km fra hinanden. På samme tid begynder de at køre mod hinanden. Den ene kører 64 km/t i gennemsnit, mens den anden kører 56 km/t i gennemsnit. 

 Samtidig begynder en fugl at flyve frem og tilbage mellem de to biler. Fuglen holder en konstant fart på 70 km/t. 

Hvor langt har fuglen fløjet, når de to biler mødes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2015 af mathon

Tilsammen tilbagelægger de to bilister 120 km/t.

Beregn først fælleskøretiden for de to bilister, inden de mødes.
I den tid har fuglen konstant fløjet med farten 70\; \tfrac{km}{t}.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2015 af fosfor (Slettet)

Den længde, L, fuglen flyver opfylder L = 70 * t,

hvor t er det antal timer der går inden bilerne mødes. Dvs. t = 180 / (56 + 64)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2015 af Stats

De køre hver i sær..
kmBil1Kørt = 64 km/t
kmBil2Kørt = 56 km/t

kmBil1Kørt + kmBil2Kørt = 180
64 km/t + 56 km/t = 180

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2015 af mathon

Tilsammen tilbagelægger de to bilister 120 km/h.
Køretid
                 t=\frac{180\; km}{120\; \frac{km}{h}}=1{,}5\; h


I den tid har fuglen konstant fløjet med farten 70\; \tfrac{km}{h}.
Fuglen har altså fløjet:
                                      s=\left ( 70\; \frac{km}{h} \right )\cdot \left (1{,}5\; h \right )=105\; km


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2015 af mathon

#4
       64 km/t + 56 km/t = 180   her er pædagogikfuglen vist for længst fløjet meget langt væk: karakter 02


Skriv et svar til: Hvor langt har fuglen fløjet, når de to biler mødes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.