Matematik

Modellering ved dif. ligning. Mat eksamen.

07. juni 2015 af karterzaleh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 

Kan nogle hjælpe med modellering med y'=b-ay som eksempel? 

Hvis man skal "gøre rede for modellering ved dif. ligninger" hvad skal man så? hvordan begynder man? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2015 af mathon

       y{\, }'+ay=b        som med panserformlen giver

        y=e^{-ax}\cdot \int b\cdot e^{ax}\, \textup{d}x=e^{-ax}\cdot \left ( C+\frac{b}{a}\cdot e^{ax} \right )

       y=Ce^{-ax}+\frac{b}{a}

med væksthastighed

       \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=b-ay

      


Skriv et svar til: Modellering ved dif. ligning. Mat eksamen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.