Kemi

Eksamens spørgsmål i kemi

09. juni 2015 af Mikkelthomsen29 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hey jeg skal til natur fags eksamen og jeg har fået et spørgsmål der lyder.
Vis hvordan man kan beregne CO2 belastning under forbrænding af et kg træ (C6H12O6)


HJÆLP!!!!!!

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2015 af mathon

Beregn ud fra
                                 C_6H_{12}O_6\; _{\textit{(s)}}\; \; +\; \; 6\, O_2\; _{\textit{(g)}}\; \; \rightarrow \; \; 6\,CO_2\; _{\textit{(g)}}\; \; +\; \; 6\,H_2O\; _{\textit{(g)}}


Svar #2
09. juni 2015 af Mikkelthomsen29 (Slettet)

Jep, jeg lavet den første del og fundet molarmassen for et gram træ, men jeg er nu tvivl omhvad jeg gør her fra,
Og hvordan man finde CO2 belastningen

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2015 af Soeffi

#0 Vis hvordan man kan beregne CO2 belastning under forbrænding af et kg træ (C6H12O6) 

Det, der menes, er nok, hvor meget CO2, der dannes og dermed hvor stor en CO2-belastning, der sker af miljøet.

Træ har ikke formlen C6H12O6, det er derimod formlen for kulhydrat.


Svar #4
09. juni 2015 af Mikkelthomsen29 (Slettet)

Ved jeg men min lære sagde jeg bruge glukose

Svar #5
09. juni 2015 af Mikkelthomsen29 (Slettet)

           C6H12O6                    C6H12O6 + CO2  + H2O

m       1000g               

MW  95,94 pr. mol 

m      10,42mol 

Ved ikke hvad jeg gør her fra??????????


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2015 af mathon

                             C_6H_{12}O_6\; _{\textit{(s)}}\; \; +\; \; 6\, O_2\; _{\textit{(g)}}\; \; \rightarrow \; \; 6\,CO_2\; _{\textit{(g)}}\; \; +\; \; 6\,H_2O\; _{\textit{(g)}}
ækvivalenter:        180,1559 g                                           6 mol

                              1000 g                                                    x

    forholdsberegning:

                                          \frac{x}{6\; mol}=\frac{1000}{180{,}1559}

                                          x=\frac{1000}{180{,}1559}\cdot (6\; mol)=5{,}55\; mol\; CO_2

som efter afkøling til 20°C ved normaltryk
fylder:

                   V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{(5{,55\; mol)\cdot \left ( 0{,}082057\; \frac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot(293,15\; K)}}{1\; atm}=133{,}506\; L

1 kg afbrændt "træ" belaster således miljøet med 0,13 m3 CO2.
                           


Skriv et svar til: Eksamens spørgsmål i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.