Fysik

Opdrift og flydende objekt i forskellige densiteter af vand

10. juni 2015 af duvednokhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg står med et problem. 

Vi har to store kasser med hver 10 liter vand i, hvor den ene har 11gr salt i og den anden har 124gr salt. 

Vi prøvede at skabe almindelig havvand og Det Døde Hav's saltindhold. Vi tog herefter en kasse som vejede 520gr altså 0,520kg med l=18cm b=18cm og h=11cm. 

Jeg ska udregne hvor meget af kassen, der er under vandet i de forskellige kasser med vand. 

Jeg afmålte på kassen med 11gr at den røg ca. 1,7cm ned og 1,5cm ned ved kassen med 124gr salt i. 
Problemet er bare, at jeg ikke kan bevise det med formlerne.. 

Densiteten for plastik fandt jeg til at være ca 900, for havvand 1030 og kunne ikke finde densiteten for Det Døde Hav


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2015 af mathon

        For den flydende kasse
        haves:
                                  V_{under}\cdot \varrho _{saltvand}\cdot g=F_{op}=F_{tyngdekraft}=(0{,}520\; kg)\cdot g

                                  V_{under}\cdot \varrho _{saltvand}=(0{,}520\; kg)

                                  V_{under}=\frac{0{,}520\; kg}{ \varrho _{saltvand}}

                                   (0,18\; m)^2\cdot h_{under}=\frac{0{,}520\; kg}{ \varrho _{saltvand}}

                                   h_{under}=\frac{0{,}520\; kg}{(0,18\; m)^2\cdot \varrho _{saltvand}}

                                   h_{under}=\frac{16{,}0494\; \frac{kg}{m^2}}{ \varrho _{saltvand}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2015 af mathon

                        \begin{array} {|c|c|c|} saltm\ae ngde&11\; g&124\; g\\ \hline densitet\; af\; opl.&1001{,}1\; \frac{kg}{m^3}&1012{,}4\; \frac{kg}{m^3} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2015 af mathon

Det døde Havs densitet er ca.  1315 kg/m3.         31,5% salinitet.


Skriv et svar til: Opdrift og flydende objekt i forskellige densiteter af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.