Matematik

Ligning

14. juni 2015 af Ismos (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der en, som kan fortælle mig løsningen på denne ligning med alle mellemregninger ? - 2x-2=-x+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2015 af SuneChr

Læg (2x - 5) til på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2015 af Steffen22 (Slettet)

-2x - 2 = -x + 5

Læg 2x til på begge sider, så får du:

-2 = x + 5

træk 5 fra på begge sider, så får du:

-7 = x


Svar #3
14. juni 2015 af Ismos (Slettet)

Kan godt se jeg måske har lavet en fejl, men den lyder 2x-2=-x+5


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. juni 2015 af OliverHviid

2x - 2 = -x + 5 ⇔

3x - 2 = 5 ⇔

3x = 7 ⇔

x = 2,33


Brugbart svar (2)

Svar #5
14. juni 2015 af SuneChr

# 4
Man vil normalt aflevere resultatet x = 7/3 eller x = 21/3
2,33 ≠ 21/3
Man må dog gerne skrive  2,\overline{3}\: \: =\: \: 2,3...


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2015 af OliverHviid

Det havde jeg faktisk ikke tænkt over så tak for informationen, SuneChr. Man lærer jo noget nyt hver dag som man siger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juni 2015 af Stats

#6

Man reducere som regel ikke irrationelle tal...

π ≠ 3,14

Men ved det "bløde" lighedstegn kan man godt, da det signalere en approximation

π ≈ 3,14

Eller i dit tilfælde...

x ≈ 2,33

Og ved det hårde lighedstegn

x = 2 1/3

Lighedstegnet er vigtigt, eksempelvis, så kan approximationen på pi, giver mange decimalfejl, og dermed måske også et forkert resultat i sidste ende

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.