Matematik

Eksponentielle sammenhænge

15. juni 2015 af Joebro (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen som kan fortælle mig, hvordan man beregner a & b og x & y i Eksponentielle sammenhænge?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2015 af mathon

                   f(x)=y=b\cdot a^x

beregning af a og b:

                   \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                  a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                  b=\frac{y_1}{a^{x_1}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. juni 2015 af mathon

                 x=\frac{\log\left ( \frac{y}{b} \right )}{\log(a)}


Skriv et svar til: Eksponentielle sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.