Kemi

Beregn ud fra den nødvendige mængde zink til beskyttelse af 1 m^2 ståloverflade i 25 år?

16. juni 2015 af joeeey (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Skal regne den nødvendige mængde zink til beskyttelse af 1 m^2 ståloverflade i 25 år?  

har formlen

 

hvor noget jeg ved at densiteten p = m / v, og at jeg skal isolerer massen for at finde den nødvendige mængde zink.

Værdier til formlen:

t = 25*(32*106 s)            (for 25 år)

Er i tvivl om hvad F, MFe skal sættes til og I = 10*10^-6 (μA)

isolerer m i den første formel og indsætter værdier

kan ikke få det til at gå op m bliver for stor ...

Nogen der kan løse den? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2015 af mathon

                      højresiden giver ikke m^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2015 af Heptan

F er det samme, altså 96500 C/ækv

MZn er atommassen for zink, dvs. 65,38 · 10-3 kg/mol

#1 Jo, enheden bliver m3. For V = 1 m3 fås

V =1 \ \frac{A\cdot s\cdot \frac{kg}{mol}}{\frac{\ae kv}{mol}\cdot \frac{C}{\ae kv}\cdot \frac{kg}{m^3}}=1\ m^3


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2015 af Heptan

n er ikke at forveksle med en stofmængde. n er antallet af elektroner overført i redoxreaktionen som den er skrevet. Andre almindeligt forekommende symboler er z og ν (nu).

#0 Tjek strømstyrken I igen


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2015 af mathon


                  m=V\cdot \varrho =\frac{q\cdot M_{Fe}}{z\cdot F}

                  m=\frac{(10^{-5}\; A)\cdot (7{,}88923\cdot 10^{8}\; s)\cdot (0{,}055847\; \frac{kg}{mol})}{2\cdot( 96500\; \frac{A\cdot s}{mol})}=0{,}002283\; kg=

                                                                                                                                       2{,}283\; g

der menes formentlig 10 μA.


Skriv et svar til: Beregn ud fra den nødvendige mængde zink til beskyttelse af 1 m^2 ståloverflade i 25 år?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.