Matematik

grafens placering og andengradspolynomier

17. juni 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der forstår hvad min lærer mener?:

forklar hvordan man ud fra koeffcienterne og diskriminanten kan slutte sig til grafens placering i koordinatsystemet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2015 af peter lind

Se på parablens toppunkt, skæring med akserne og betydningen af a. Det står i din bog


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2015 af Soeffi

D < 0 : parablen har 0 skæringspunkter med x-aksen.
D = 0 : parablen har 1 skæringspunkt med x-aksen.
D > 0 : parablen har 2 skæringspunkter med x-aksen.

a < 0 : parablens grene vender nedad (sur parabel)
a = 0 kan ikke lade sig gøre, da man så har en ret linje og ikke en parabel (i øvrigt: jo tættere a er på 0, jo fladere parabel)
a > 0 : parablens grene vender opad (glad parabel)

b < 0 : parablens hældning er negativ, der hvor den skærer y-aksen
b = 0 : parablen har toppunkt på y-aksen
b > 0 : parablens hældning er positiv, der hvor den skærer y-aksen

c < 0 : parablen skærer y-aksen i en negativ y-værdi
c = 0 : parablen skærer y-aksen i (0,0)
c > 0 : parablen skærer y-aksen i en positiv y-værdi


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2015 af mathon

se


Skriv et svar til: grafens placering og andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.