Fysik

Omskrivning af formel - brydningsloven

20. juni 2015 af Sara2303 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(sin i / sin b) /  (V1 / V2)

Min bog siger at..:

Hvis man skal finde V2, og:    i = 45 grader,    b = 28,1 grader,    V1= 3,00 * 108  m/s

→ V2 = (sin i / sin b) * V1

→ V2 = ( sin(45) ) / sin(28,1) ) * 3,00*10 = 2,00*108 ...

Jeg får V2, ved at taste samme formel ^ ind på min lommeregner, til at være 450.375.123,9.. Hvad sker der her?!


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du har regnet galt, da du isolerede V2.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. juni 2015 af mathon

                                        v_2=\frac{\sin(\mathbf{\color{Red} b})}{\sin(\mathbf{\color{Blue} i})}\cdot v_1


Svar #3
21. juni 2015 af Sara2303 (Slettet)

Mange tak, til begge. :-) Nu giver regnestykket mere mening. 


Skriv et svar til: Omskrivning af formel - brydningsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.