Fysik

Syrer og baser

22. juni 2015 af mmmjjj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Heeeej!  skal til fysik prøve imorgen og skal fortælle om molær, men fatter ikke hvad det er. Nogle der kan give mig en forklaring på hvad molær er??? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2015 af mathon

Molaritet er et koncentrationsbegreb og betyder
antal mol opløst stof pr. liter opløsning.

Skal du f.eks. forklare en 0,1 M HCl, skal du først have molekymassen i gram.
Hertil benytter du Det periodiske System til beregning af molekylmassen.

      opslag giver
                                 H         1,008 u
                                 Cl      35,453 u
                     sum   HCl     36,461 u

1 mol HCl er således 36,461 g HCl
 

Opløsningen skal indeholde \frac{0{,}1\; mol}{L}=\frac{0{,}1\; mol}{1000\; mL}

Hvis du kun skal bruge 100 mL opløsning forkorter du brøken med 10.

                         c=\frac{0{,}1\; mol}{L}=\frac{0{,}01\; mol}{100\; mL}=\frac{\; 0{,}01\cdot \left (36{,}461\; g \right )}{100\; mL}=\frac{0{,}36461\; g}{100\; mL}

Dvs 
           0{,}36461\; g HCl (g) opløses i 100 mL vand. Denne opløsning er 0,1 M.
        


Skriv et svar til: Syrer og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.