Matematik

to ligninger med to ubekendte.....

11. juli 2015 af Apaas (Slettet) - Niveau: C-niveau

Løs ligninger med to ubekendte:

q/(2r)=-1          &           q/3r+5)=6

q/(2r)=-1    -->  q=-1 *2r

(-1*2r)/(3r+5)=6       -->    -1/((3/2r+5)=6  ---> ?????????? Hvad skal jeg herfra?

--------------------------------------------------------------------------

Løs ligninger med to ubekendte:

2x+3y = 8           &                     3x-4y=-5

2x = 8 - 3y     -->          x = 4 - 3/2y

3(4-(3/2)y) -4y = -5    -->  12 - (17/2)y = -5     --> -(17/2)y= -17         <-- altså y = 2, men skal dette forkortes endnu mere?

------------------------------------------------------------------------

Løs ligninger med to ubekendte:

7x-5y=27                  &             4x+y=27

y= -4x +27

7x - 5(-4x+27)=27        -->    7x +20x - 110 = 27         --> 27x = 137  -->> x = 5,074   ??? Hvad gør jeg fejl


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2015 af mathon

          \frac{q}{2r}=-1\; \; \; \; \; \; \frac{q}{3r+5}=6\; \; \; \; \; r\notin \{-\tfrac{5}{3},0\}
\Updownarrow\mathbf{}
          q=-2r          q=6(3r+5)

          q=-2r          q=18r+30

                    -2r=18r+30


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juli 2015 af hesch (Slettet)

#0: Sidste opgave:

7x - 5(-4x+27)=27        -->    7x +20x - 110 = 27

-5 * 27  giver da ikke  -110.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juli 2015 af mathon

Midterste opgave:
                                indsæt    y=2    i    2x+3y=8


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juli 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Første opgave:

q/(2r)=-1          &           q/(3r+5)=6

Slip af med disse brøker ved at gange første ligning med 2r, og anden ligning med (3r+5).

Herved får du to nye ligninger der er nemmere at "gå til".

PS: Nå, ja, Nu kan jeg se at Mathon allerede har lavet en færdig udregning, klar til afskrift som sædvanligt.


Svar #5
11. juli 2015 af Apaas (Slettet)

Tak begge to!

#Mathon. Hvordan laver du brøkstreg? 


Svar #6
11. juli 2015 af Apaas (Slettet)

Nåh det er vist et billede :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juli 2015 af Soeffi

#6: Du bruger funktions-editoren "fx". Før musen hen over "a/b"-knappen og klik på den:


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juli 2015 af Soeffi

Sådan skriver du 2/3:

Det, som du skriver, bliver gemt som et billede (GIF).


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning af (1):


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.