Matematik

Spørgsmål ang. opstilling af funktion

14. juli 2015 af Ceerial (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er gået i gang med matematik på B-niveau på turboforløb, det er ved at være et år siden jeg havde C-niveau, så det er meget fjernt ligenu, så jeg kan ikke finde ud af opgave b i den her opgave.

Jeg kan godt se det er lineær funktion, da den vokser med en konstant på 1, men hvordan sætter jeg den op - nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2015 af mette48 (Slettet)

højde           172  176  200

armlængde   64    65   70

højden= k+4*armlængden

172= k+4*64 ⇒

k=172-4*64 ⇒

k= -84

x=-84+4y ⇒

4y=x+84 ⇒

y=x/4+21


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juli 2015 af mathon

#1
         i følge
                            y=\frac{1}{4}x+21
         er
                            70=\frac{1}{4}x+21\Leftrightarrow x=196

                 \begin{array} {|c|c|c|c|} \hline H\o jde\; (cm)&172&176&\mathbf{\color{Red} 196}\\ \hline Arml\ae ngde\; (cm)&64&65&70\\ \hline \end{array}


Skriv et svar til: Spørgsmål ang. opstilling af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.