Fysik

Elektrisk kredsløb - Hjælp.

05. august 2015 af HoneyMoney (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej  StudiePortalen, jeg er igang med at repeterer lidt El-lære (før ingeniøruddannelsen går i gang) og jeg kan simpelthen ikke løse disse kredsløbs problemer (vedhæftet). Problemet opstår allerede fra "i)". 

Kan ikke huske/finde ud af hvordan man takler når resistoren er efter et knudepunkt, på diagrammerne R1 og R4. Jeg går ud fra strømmen der løber igennem dem udregnes vha. Kirchoffs lov?

Vedhæftet fil: sp EL.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2015 af mette48 (Slettet)

a) 1/R23=1/R2+1/R3

b) R=R1+R23

Hvor stor er U ?


Svar #2
05. august 2015 af HoneyMoney (Slettet)

U = 12V.

Mine problemer starter fra spørgesmål "i" - hvor strømmen igennem R1 skal udregnes på det nye diagram.


Skriv et svar til: Elektrisk kredsløb - Hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.